CONTACTE
300€ x persona

Surt de Recerca – Ruta Ramon Margalef

Experiència única i amb contingut científic

Experiència

BLANES

Obriu la porta de la Costa Brava i gaudiu d’un paisatge infinit de platges i d’història mil·lenària. Sou al primer municipi d’aquesta costa privilegiada que a Blanes pren el nom i s’enfila silenciosa cap al nord. És vila marinera d’inspiració d’artistes, ciutat romàntica i florida, de focs i festes, d’esport i serveis, un aparador únic de productes del mar i la terra que us dóna la benvinguda durant tot l’any.

 

Gaudeix de la Ruta Ramon Margalef

Vine a gaudir de la experiència d’una excursió científica on hi hauran activitats per tots els gustos. Aquest itinerari us permetrà viatjar en el temps a través dels ulls d’un gran científic, seguint les seves primeres investigacions;  gaudint de la fauna  des d’una torre d’observació en un paratge natural; quedant impressionats per les vistes des d’un mirador molt especial; descobrint enginyoses maneres d’aprofitar l’aigua de mar per fer investigacions científiques.

Aquesta ruta pretén retre homenatge a la figura d’un dels científics més importants del nostre país.

¿Qui era Ramon Margalef?

Ramon Margalef i López (1919 –  2004) fou un biòleg català, que va destacar pel seu treball en els camps de la limnologia, oceanografia i ecologia. És considerat un dels científics més importants de Catalunya i Espanya de tots els temps i un dels pilars de l’ecologia del segle XX a nivell mundial. Va desenvolupar part de la seva carrera professional a la comarca de la Selva.

Va ser pioner en l’ús dels organismes per a l’estudi de la “salut ecològica” de les masses d’aigua.

Obtingué la primera càtedra d’ecologia a l’Estat espanyol a la Universitat de Barcelona. Va ser membre de nombroses societats científiques, autor de publicacions de renom, com la seva obra “Los Organismos Indicadores en la Limnología” obra cabdal en l’intent de relacionar organismes i qualitat de l’aigua.

 

 

 

Recorregut

Activitats

Jardins Marimurtra i Mirador de Ramon Margalef

Un dels millors i més bells jardins botànics de la riba mediterrània. Situat damunt d’uns penya-segats que voregen el mar, s’hi poden contemplar algunes de les panoràmiques més espectaculars de la costa i conèixer milers d’espectaculars espècies vegetals.

Creat pel mecenes i botànic alemany Carl Faust, amic de Ramon Margalef i qui va impulsar la seva carrera científica. El laboratori marí a la cala Sant Francesc, es troba just a sota del jardí, el podrem veure des de l’espectacular mirador que porta el nom del científic.

Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC)

Una visita única, ja que només hi podreu entrar si teniu reserva. Té com a objectius generals identificar la diversitat d’organismes i entendre les seves funcions i interaccions a la naturalesa, així com l’aplicació d’aquest coneixement en l’ús i gestió racional dels recursos del nostre planeta i la predicció de respostes a modificacions ambientals. 

Cala Sant Francesc

Coneguda com a “cala Bona”, La cala Sant Francesc és un lloc que enamora només de veure’l. Un camí de ronda dóna accés. Aquesta platja daurada és ideal per poder veure l’essència del litoral de la Costa Brava des d’un autèntic paradís.

Estàtua de Carl Faust, mecenes naturalista de Blanes

L’escultura dedicada a Carl Faust ubicada al passeig de Blanes, es va inaugurar el 2007, obra d’Andrés Ginestet.

Embassament El Pasteral  (Cellera de Ter) 

A la Cellera de Ter, hi trobem la vila del Pasteral juntament amb el de Sau i Susqueda, distribueix l’aigua per tota la província de Girona i Barcelona. Amb el passeig espectacular arran de riu, gaudireu de paisatges extraordinaris i d’una bellesa digna d’admirar. A més a més dels enormes castanyers i sureres, de les ginestes i d’altres plantes de pantà, podrem observar una espècie de falguera, la Pellaea Calomelanos, que només es troba a l’Àfrica i l’Índia

Els estanys de Sils

Referent de Margalef, avui és un espai natural protegit inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya. Forma part de la Xarxa Europea d’Espais Naturals, Natura 2000, nucli de les polítiques europees de biodiversitat.Hi coneixereu l’ús d’aigua regenerada en la restauració dels espais humits. Si us agrada la fotografia de natura, aquest espai és ideal per a vosaltres

Va entrar en funcionament l’any 1905 i va suposar un revulsiu a la comarca i a la província de Girona, ja que va donar corrent elèctric a moltes de les seves poblacions.

 

Especificacions

La ruta es realitza amb el vehicle privat dels participants.

Inclou:

Condicions

En funció de les dates i el número de persones s’ajustarà el pressupost final .

T’apuntes a l’aventura?

RESERVAR

Per qualsevol dubte:
T. 872 590 969
M. 619 014 484
--> -->