VISITA TORRE DE CRUÏLLES - Turismon

CONTACTE
x persona

VISITA TORRE DE CRUÏLLES

Visita Guiada Torre de Cruïlles

Dates

Experiència

Cruïlles és un petit poble de marcat caràcter medieval que conserva part de la seva muralla i la Torre de l’Homenatge de l’antic Castell, que ha quedat isolada al mig de la plaça que porta el mateix nom. Des de dalt de la Torre, de planta circular i de 26 metres d’alçada, es pot resseguir bé l’antic recinte emmurallat del poble, que conserva molts trams del perímetre gairebé intactes i algunes altres torres de planta quadrada. Avui hi oneja una estelada per commemorar que l’any 1359 Berenguer de Cruïlles va ser nomenat primer president de la Generalitat de Catalunya.

Des de la Torre tindreu una visió excepcional del Monestir de Sant Miquel de Cruïlles amb les Gavarres de fons i de la plana de l’Empordà fins al mar.

Cruïlles, que ja surt en documents del segle X, dona nom a un famós llinatge que, emparentat a partir del s.XIII amb els Peratallada, van acumular un extens territori que arribava fins el mar. El record d’aquests antics dominis són els gairebé 100 kilòmetres quadrats d’extensió que té el municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, creat el 1973 amb la unió d’aquests pobles.

L’església de Santa Eulàlia, patrona del poble, juntament amb Sant Ponç, s’alça a la mateixa plaça. Tot i que va ser consagrada al s.XI, actualment no s’hi observen restes de l’antic edifici romànic; el temple actual és dels segles XVII-XVIII. Recentment se n’ha restaurat la torre-campanar i la façana, que patien greus patologies i esquerdes.

Activitats

Especificacions

Visita Gratuïta per gentilesa de l’Ajuntament de Cruïlles – Sant Sadurní de l’Heura i Monells.

Per accedir a la Torre es faran grups màxim de 12 persones i en cas de excedir el número de persones es farien 2 torns durant la visita per tal de no superar la capacitat de càrrega de l’espai del mirador de la Torre.

Per més informació sobre el municipi poden visitar :

Visit CMSS
17118
Carrer Gessamí núm.6
Cruïlles
972 64 05 73

https://visitcmss.cat/

 

Condicions

Malgrat ser un visita gratuïta cal inscripció prèvia al mail info@turismon.net o a través del formulari reserva de la web.

Per més informació sobre el municipi poden visitar :

Visit CMSS
17118
Carrer Gessamí núm.6
Cruïlles
972 64 05 73

https://visitcmss.cat/

 

T’apuntes a l’aventura?

RESERVAR

Per qualsevol dubte:
+34 619 335 848